Gelegen in het heuvellandschap van Limburg is Gasthof Euverem een goede uitvalsbasis voor mooie fietstochten en wandelingen door de overweldigend mooie natuur. Op 2km van Gasthof Euverem ligt het dorp Gulpen met een busstation dat in verbinding staat met grote plaatsen zoals Valkenburg, Maastricht, Heerlen en Aken.

 

 

GULPEN (2 km)

Gulpen, of in het lokale dialect: Gullepe, is een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem. De gehele gemeente heeft 3660 inwoners, wat Gulpen een echt klein Limburgs dorpje maakt, met gezellige cafétjes en kleine winkeltjes. De naam komt van het riviertje de Gulp, dat door het centrum loopt. Gulpen ligt in een prachtig bosrijk gebied waar veel gewandeld en gefietst wordt. 

 

 

VALKENBURG (12 km)

Valkenburg biedt een grote variatie aan restaurants, cafés en interessante bezienswaardigheden, waaronder de mergelgrotten en de kasteelruïne. Valkenburg is zeker een bezoekje waard tijdens uw vakantie in Zuid-Limburg.

 

MAASTRICHT (18 km)

De bruisende stad biedt naast vele culturele bezienswaardigheden bovenal een hoop gezelligheid en sfeer. Dankzij Maastricht University is Maastricht rijk aan studenten en activiteiten voor jong en oud en een uitgebreid uitgaansleven, met onder andere theaters en bioscopen. De nieuwe en de oude binnenstad van Maastricht herbergen een hoop gezellig cafés en restaurantjes, met bovendien uitgebreide winkelmogelijkheden.

In Maastricht zijn meerdere musea te vinden, zoals het bekende Bonnefantenmuseum met kunsttentoonstellingen. Naast musea kent Maastricht meerdere kerken en kapellen, kastelen en landhuizen. Bekende bezienswaardigheden zijn het Vrijthof met de Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskerk en de Sint-Servaasbrug, de oudste brug van Nederland.

 

Wilt u genieten van de natuur, dan kunt u terecht in het Maastrichtse Stadpark. Ook interessant is de Sint-Pietersberg, met onderaardse kalksteengroeves die u kunt bezoeken.  

 

 

AKEN (22 km)

Net over de Duitse grens ligt Aken. In het centrum van Aken is de beroemde Dom te vinden, open voor bezoekers. De binnenstad is rijk aan oude gebouwen, mooie straatjes en een ruim winkelaanbod. Aken is zeker een bezoek waard tijdens een vakantie in Zuid-Limburg. Er is een rechtstreekse (Nederlandse) busverbinding van en naar Aken centrum.

 

HEERLEN-PARKSTAD (18 km)

 

Parkstad Limburg is een bestuurlijk samenwerkingsverband van verschillende Gemeenten. Heerlen is gelegen in de Oostelijke Mijnstreek. In Heerlen ligt onder andere het Glaspaleis, een gebouw uit 1933 dat zijn tijd ver vooruit was. Verdere bezienswaardigheden in Parkstad zijn, Kasteel Hoensbroek, de wereldtuinen van Monde Verde, Snow World en GaiaZOO.